Author Topic: Installation problem  (Read 73 times)

Johnk42

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Installation problem
« on: April 02, 2018, 11:16:47 am »
DigitalOcean Droplet 2 gig
UBUNTU 14.5

Installation went smoothly to the list of generated passwords.
I was then asked if I wanted to install additional items and selected No as per your Video.
Unlike your video which went on from there, I was asked on the very next line for a "Valid Global Email Address".  (I'd never heard of a "Global Email Address" before, nor had Google.)
So I entered my normal email xxxx@gmail.com which is both valid and global.
Command not listed or similar.
I tried every email address I own; gmail, ymail, optus.net.au, yahoo.com.au and the list goes on.
It was impossible to move past the above line.

I tried three different installs. I'm not sure if I plan to use the panel yet, but I'd sure love to give it a try.



earnolmartin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 152
    • View Profile
Re: Installation problem
« Reply #1 on: April 02, 2018, 11:20:06 am »
I can't really help you as I've never run into this issue before on any environment.  Try it in a Virtualbox VM, and it should work just fine. 

I've run the installer on real linux machines, virtual machines, proxmox virtual machines, and more... though, I've never tried using Digital Ocean for anything.  Also, there is no 14.5 version of Ubuntu.  I'm assuming you meant 14.04.5?

EDIT:

It looks like DigitalOcean uses KVM virtualization, which is also what I use on my servers, so it should work just fine.  Did you insert some kind of weird character?  Is the account using the bash shell as their default shell?  Are your running the script as the root user or using sudo?  Does it show the following when you run this command for the user you're running the script as sudo?

Code: [Select]
cat /etc/passwd

User should have the following for their shell (bolded part means it's good):

Quote
user:x:1000:1000:user,,,:/home/user:/bin/bash

What are your keyboard settings?  Also which version / installation instructions are you using?  http://ehcpforce.tk/download.php

What is the email address you're attempting to use?  You can send me a private message here on the forums with the email address if you don't want to post it out there for the whole world to see (which I'd understand).
« Last Edit: April 02, 2018, 11:56:02 am by earnolmartin »

Johnk42

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Installation problem
« Reply #2 on: April 03, 2018, 06:21:09 am »
Thanks for getting back so quickly. Very much appreciated. All the questions you raised were in the affirmative. That lead me to create another droplet and try again. This time the process proceeded fine and accepted my email address. During the course of today, I discovered that another panel which was working flawlessly for almost a week, developed serious issues on Sunday and Monday. Whether it was an issue at DigitalOcean's end, or my with my Internet provider I don't know , but Zip files were being corrupted and a Dolphin script I was using crashed. Closer investigation revealed that one file containing one line had been destroyed.

I apologise for raising the issue, but why the email address wasn't being accepted is now a thing of the past and I'd like to move on. Please see my other post today.

earnolmartin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 152
    • View Profile
Re: Installation problem
« Reply #3 on: April 03, 2018, 09:57:58 pm »
Yes, I've never seen that before, nor have I heard anyone complain about that before either.